lunes, 12 de noviembre de 2012

problemes de movimentAquí teniu uns problemes amb velocitat i acceleració.  Els primers 5 són problemes fàcils.    Els darrers 3 són més difícils.

 1. En Bubba comença a Eivissa a les 10 hores en punt.  Quinze minuts més tard, es troba a Sant Jordi, una distància de 4 km. 
  1. Quina velocitat té?
  2. Quan tardarà a arribar a St Josep, una distància de 10 km de St Jordi?

 1. En Yark està a la Fira medieval.  Hi ha molta gent i no pot anar mica de pressa, amb el qual es posa a la plaça de l’ajuntament, menjant el pa fornit.  Li arriba l’olor de carn rostit a 15 metres, i entre empentes i perdonis, als dos minuts tasta la carn.  Només engolir la carn, nota l’aroma dels pastissos àrabs, i 3 minuts més tard els està menjant.  A tragar el darrer pastís, nota la boca seca i cerca una cervesa de 2 litres per a llevar la set. La tenda de la cervesa està a 8 m de distància. Accelerant, arriba a la cervesa en 4 seg.
  1. A quina velocitat va en Yark?
  2. A quina distància estan els pastissos?
  3. Quan ha de accelerar per a arribar a la cervesa als 4 seg?

 1. En Bubba està a dalt d’un edifici de 20 m d’altura.  Nota un gelat a terra i es deixa caure.
  1. Quant de temps tarda en arribar a terra?
  2. A quina velocitat va quan arriba a Terra?

 1. En Yark està caminant a 2m/s quan veu un flaó.  Accelera a 2m/s/s.  5 segons més tard ha arribat al flaó.  A quina distància estava el flaó?

 1. En Bubba i en Yark fan carrera. El guanyador ha de convidar l’altre a un buffet lliure.  La carrera és de 20m.  En Bubba sempre corre a 4m/s.  En Yark comença quiet, però accelera a 2m/s/s.  Qui guanyarà la carrera?

 1. En Yark llança una xocolatina cap amunt a 30m/s.  Obra la boca i la menja a la caiguda.
  1. Quan de temps ha de esperar per a menjar la xocolatina?
  2. Amb quina velocitat cau la xocolatina?
  3. Fins a quina altura va la xocolatina?

 1. Un cotxe va a 20m/s cap a un semàfor a punt de posar-se vermell. Hi ha 40 metres fins el semàfor.  El cotxe pot accelerar a 2m/s/s o frenar a 3m/s/s.  El semàfor és a la entrada d’un carrer 20m d’ample.
  1. Quant de temps tardarà en aturar-se?
  2. Quant de temps tardarà en creuar el carrer?

 1. Un avió vol sobre Eivissa a una altura de 2000m i una velocitat de 150m/s.  Quan passa sobre un company, deixa caure un paquet (no parlam de allò que conté el paquet).  Suposant que no hi ha fregament amb l’aire (no és cert, però a un problema de física ho suposam per a fer més fàcil el problema)
  1. Quant tarda el paquet en tocar terra?
  2. On cau el paquet comparat amb el company?
  3. On cau el paquet comparat amb l’avió?

No hay comentarios:

Publicar un comentario