martes, 11 de diciembre de 2012

respostes a preguntes de calor

  1. Hi ha 2 respostes possibles. Pots contestar que és normal, perquè una part de l'energia química s'ha canviat en energia cinètica i l'altra part en energia tèrmica. Pots contestar que és impossible perquè cap cotxe pot aprofitar 80% de l'energia química per a energia cinètica.
  2. El vidre és un conductor dolent, i tarda molt en transmetre el calor de la zona on hi ha cafè i hi ha temperatura alta a on tens els dits. Cert.
  3. L'energia del sol arriba al hivernacle, i la barrera de vidre (o plàstic) no deixa transmissió de calor per convecció perquè l'aire no pot circular de fora l'hivernacle cap a dins, i el vidre (o plàstic) és un conductor dolent, i el calor, per conducció, no passa fàcilment. Cert.
  4. Energia mou d'un objecte amb més temperatura a un objecte amb menys, fins que les temperatures siguin iguals. És cert.
  5. Dos respostes. És cert si consideram que convecció permet l'entrada d'aire “fred” (de temperatura baixa). També pots dir que és fals perquè fred és la manca d'energia, i pròpiament dit, no entra el fred; surt el calor.
  6. La segona llei diu que tot té la tendència a desordre, però si aplico energia puc organitzar coses. Cert.
  7. Jo escalfo l'aire a costat del meu cos. Un dia de vent, l'aire escalfat se'n va i tenc a costat aire de menys temperatura. He de tornar a escalfar que em treu calor. Cert.
  8. L'energia cinètica de caiguda es converteix en energia tèrmica. Cert.
  9. Si es pels es posen més drets, poden atrapar aire que és bon aïllament i perdo menys calor. Cert.
  10. Segons quina part de l'oceà Atlàntic, pot tenir temperatura més alta o baixa, però com l'Atlàntic és molt més gran, tendrà molt més energia. Fals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario